Haftalık Bilim ve Teknoloji Haberleri - Nisan 2014

Stuart Parkin

Hard Disk'in mucidine büyük ödül

İngiliz fizikçi Stuart Parkin, Milenyum Teknoloji Ödülü'nü kazandı. Parkin, "günümüz internet dünyasını mümkün kılan" mucitlerden biri olarak tanınıyor. Stuart Parkin, manyetik diskler üzerinde dijital veri saklanmasında bin misli artış sağlayan keşiflerinden ötürü 1 milyon avroluk Finlandiya Teknoloji Akademisi tarafından 2004 yılından bu yana iki yılda bir verilen Milenyum Teknoloji Ödülü'nü kazandı.


Rusya ABD arasında uzay gerginliği

Ukrayna sebepli son olaylardan sonra NASA - Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi, Uluslararası Uzay İstasyonu dışında Rusya ile tüm ilişkilerini askıya aldı.


Facebook istemişti ama Google aldı

Google, güneş enerjisi ile çalışan robot uçaklar üreten Titan Aerospace şirketini satın aldı. Şirketin ismi daha önce Facebook ile gündeme gelmişti. Titan Aerospace in, Google'ın internetten yoksun kırsal kesimlere hava balonları kullanarak kablosuz erişim sağlamak için geliştirdiği ‘Project Loon’ projesinde çalışmaya devam etmesi bekleniyor.Aynı zamanda yüksek çözünürlüklü fotoğraf çeken bu araçların, Google Maps için de içerik üreteceği düşünülüyor.
Titan Aerospace güneş enerjili uçak


proje ara yapboz telefon

Yap-Boz telefon yakında geliyor


Google merakla beklenen modüler telefon projesinin detaylarını paylaştı. "Project Ara" adı verilen Android işletim sistemiyle çalışacak telefon , kullanıcının ihtiyacına göre ana bir çerçeveye takıp çıkarabileceği modüllerden oluşacak. Google geçen hafta program geliştiricilerinin projeden faydalanmalarını sağlamak için modül geliştirme setini paylaşmıştı. Bu sene Temmuz ve Eylül aylarında gerçekleşecek geliştirici konferanslarının ardından telefonun Ocak 2015'te piyasaya çıkması bekleniyor.



Beynin en iyi çalıştığı yaş?

Kanadalı bilim adamları tarafından yapılan aralştırmada, bilinçsel becerilerin en üst düzeye ulaştığı dönemin 24 yaş olduğunu gösterdi. Simon Fraser Üniversitesi - Kanada


Aya önce robot sonra insan

Bazı uzmanlarca Dünya'nın henüz keşfedilmemiş bir kıtası olarak görülen Ay'da insanlı üs kurmak için projeler geliştiriliyor. Araştırmacılar bunu şimdi bile mümkün olduğunu ancak kolay yol olarak: İlk aşamada robotlar gönderilecek, Ardından insanlı üs kurulacak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder