Endüstriyel Robot Üretici Firmaları

   Günümüzde robotik teknolojisinde tartışmasız lider olan ülkeler Japonya ve Almanya. Robotların geliştirilmesinde de fabrikalarda kullanımında da durum böyle. Bir Japon şirketi olan FANUC, robot üretiminde dünya liderliğini uzun zamandır elinde tutuyor. Dünyada bir çok farklı ülkeye dağılmış 1000’in üzerinde endüstriyel robot üreticisi var. Bunların yanı sıra 20’den fazla üniversite ve araştırma kurumu da bu robotların geliştirilmesine öncülük ediliyor. Dünyadaki en büyük endüstriyel robot
üreticisi şirketlerin başında FANUC, KUKA , ABB, YASKAWA ve STAUBLİ geliyor.
Robot üreticilerinin yanı sıra 1000’e yakın yardımcı endüstri de görüntü sistemleri, yazılım, mühendislik ve danışmanlık, tasarım, parça üretimi gibi uzmanlık alanlarıyla robotların geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Endüstriyel robotların geliştirilmesi ve üretilmesine öncülük eden ülkelerin başındaysa Japonya, Almanya, İsviçre, İtalya, Kore ve ABD geliyor.


Son yıllarda endüstriyel robot teknolojisi, özellikle de robot kollar, üretimde birçok ihtiyacı karşılayacak olgunluğa erişmiş durumda. İstenen hız, doğruluk ve kullanım kolaylığı sağlanıyor. Bundan sonraki gelişmelerin başında robotların “görüş” işlevlerinin, dolayısıyla el-göz koordinasyonlarının iyileştirilmesi geliyor. Ayrıca bu alanda yapılan araştırmageliştirme çalışmaları robot-robot ve robot- insan etkileşiminin olgunlaştırılması yönünde ivme kazanmış durumda. Üretimde esnekliğin sağlanması, hızla değişen üretim teknolojisi ve hızla gelişen ürün çeşitliliğine endüstrinin ve üretimin uyum sağlaması açısından çok önemli bir yer tutuyor. Üretimde esneklik ancak fabrika otomasyonu ve dolayısıyla endüstriyel robotların kullanımı sayesinde mümkün olabilir. Bu ise endüstriyel robot kullanımının yaygınlaşması ve robotların esnek çalışma ortamına ayak uydurmasıyla sağlanır. Ayrıca robot kalibrasyonunun ve kullanımının kolaylaştırılması ve daha basit endüstriyel ihtiyaçları karşılayacak yönde robotların büyüklüklerinin çeşitlenmesi, küçülmesi ve fiyatlarının azalması da önemli. Daha yüksek beklentilerin başında ise mikro büyüklükte robot kolların üretimde yerini alması geliyor.

Dünyanın önde gelen robot üreticileri

Robot üreticileri

dünya robot üretici firmaları sıralaması

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 yorum:

  1. kukanın manipülatörleri iyi. hatta dünyanın en iyisi. ancak fanuc tüm sistemlerini yazılımlarını kendisi üretiyor. bence bu yüzden fanuc daha iyi.

    YanıtlaSil
  2. Bence tartişmasiz KUKA en iyi robot üreticisidir,ve bir çok ünlü firmalar kuka robotlarini kullaniyor, misslungenen: BMW MERCEDES GM BOEING ve diğerleri. KUKA 1 Numara bu konumda.

    YanıtlaSil
  3. Bence tartişmasiz KUKA en iyi robot üreticisidir,ve bir çok ünlü firmalar kuka robotlarini kullaniyor, misslungenen: BMW MERCEDES GM BOEING ve diğerleri. KUKA 1 Numara bu konumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FANUC ta audi corvette vs fabrikalarda mevcut

      Sil
    2. FANUC robotlarda audi corvette vb fabrikalarda mevcut

      Sil